Zemiakové muffiny

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý,t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom. Tak som vyskúšala.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Robila som zo 400 g zemiakov, teda som množstvá úmerne krátila na 2/3, z uvedeného množstva a vyšli mi 6 ks muffinov. Zemiaky som postrúhala. Žĺtky som vymiešala so zmäknutým maslom, pridala zemiaky, postrúhaný syr, soľ, MČK, postrúhaný muškátový oriešok.
  2. Bielky som vyšľahala, pomaly som primiešala do masy a naplnila muffinovú formu, ktorú som vymastila prepusteným maslom. Navrch som pridala trocha masla.
  3. Piekla som asi 30 min. na 200 °C. Tam piekli malé bábovky, ale ja formu nemám, takže akú mala, takú dala :-).
  4. Na omáčku som pripravila cibuľu nadrobno nakrájanú, usmažila na troche masti do sklovita, podliala smotanou (dala som len 10%), nechala povrieť, ochutila a pridala nakrájaný medvedí cesnak, prešlo varom pár sekúnd, lebo chcem zachovať vitamíny.
  5. Pred prípravou omáčky som nakrájala cibuľu na krúžky, obalila v múke a vypražila v horúcej masti. Slúži ako chuťovka na ozdobu. Viď úvodný obrázok. Ak vyskúšate, tak dobrú chuť. A takto mi robia fialky na okne radosť, posielam aspoň jednu pre potechu očí :-).
  6. A ešte jeden ma vytešuje.......:-). Tak majte všetci len pekné dni v plnom zdraví, lebo jar ešte nebola a nastupujú letné dni ako dnes :-).