Zemiakové knedličky s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: elixir
...s farebnou zeleninou.
2 porcie |
20 minút príprava |
55 minút tepelná úprava |
Postup- Prichystáme si suroviny.
- Dáme si variť umyté zemiaky v šupke do mäkka...
- ...a očistené fazuľky na 10-15 minút.
- Umyjeme a nakrájame si papriku aj mäso na menšie kúsky.
- Keď sú zemiaky uvarené, schladíme ich studenou vodou, ošúpeme a roztlačíme.
- Pridáme k nim maizenu, múku, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a pol žĺtka...
- ...vypracujeme cesto.
- Z neho potom čajovou lyžičkou tvarujeme malé knedlíky a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch.
- Rozohrejeme 2 PL oleja na panvici a pridáme tam okvapkané knedlíky a krátko opražíme na panvici na silnejšom plameni.
- Potom ich dáme bokom, na panvicu dolejeme 1 PL oleja a dáme doň opiecť kuracie prsia. Opekáme zhruba 4 minúty, kým nam nezačnú trošku hnednúť. Potom ich osolíme, okoreníme a dáme nabok.
- Na panvicu opäť dolejeme 1 PL oleja. Dáme na ňu pokrájanú cibuľku, papriku a okvapkané, pokrájané fazuľky, osolíme a okoreníme, opražíme 4 minútky.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme 5 minút odokryté.
- Medzitým si prichystáme zmes sladkej a šľahačkovej smotany zmiešanú s paradajkovým pretlakom.
- Zmes pridáme na panvicu a aj mäso s knedlíkmi, ochutíme majoránom.
- Dve minúty prehrejeme a môžeme podávať.
|