Zemiakové knedličky s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: elixir

...s farebnou zeleninou.

2
porcie
20 minút
príprava
55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny.
  2. Dáme si variť umyté zemiaky v šupke do mäkka...
  3. ...a očistené fazuľky na 10-15 minút.
  4. Umyjeme a nakrájame si papriku aj mäso na menšie kúsky.
  5. Keď sú zemiaky uvarené, schladíme ich studenou vodou, ošúpeme a roztlačíme.
  6. Pridáme k nim maizenu, múku, čierne korenie, soľ, muškátový oriešok a pol žĺtka...
  7. ...vypracujeme cesto.
  8. Z neho potom čajovou lyžičkou tvarujeme malé knedlíky a varíme ich, kým nevyplávajú na povrch.
  9. Rozohrejeme 2 PL oleja na panvici a pridáme tam okvapkané knedlíky a krátko opražíme na panvici na silnejšom plameni.
  10. Potom ich dáme bokom, na panvicu dolejeme 1 PL oleja a dáme doň opiecť kuracie prsia. Opekáme zhruba 4 minúty, kým nam nezačnú trošku hnednúť. Potom ich osolíme, okoreníme a dáme nabok.
  11. Na panvicu opäť dolejeme 1 PL oleja. Dáme na ňu pokrájanú cibuľku, papriku a okvapkané, pokrájané fazuľky, osolíme a okoreníme, opražíme 4 minútky.
  12. Zalejeme zeleninovým vývarom a varíme 5 minút odokryté.
  13. Medzitým si prichystáme zmes sladkej a šľahačkovej smotany zmiešanú s paradajkovým pretlakom.
  14. Zmes pridáme na panvicu a aj mäso s knedlíkmi, ochutíme majoránom.
  15. Dve minúty prehrejeme a môžeme podávať.