Zemiakové guľky
Zemiakové guľky plnené kravským syrom s opečenou slaninkou a cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dostávam pravidelne z farmy domáci kravský syr, jogurt a vajíčka. Teraz som vyskúšala týmto syrom naplniť zemiakové guľky. Som prekvapená, že syr po uvarení v guľke drží svoj tvar. Vynikajúce jedlo.
2 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv som si ošúpala zemiaky, nakrájala na kocky a uvarila v slanej vode.
- Na pracovnú dosku som si preosiala hladkú múku, pridala som popučené zemiaky a soľ. Vypracovala som cesto.
- Z cesta som urobila šúľok a nakrájala som ho na rovnaké časti.
- Pripravila som si kravskú hrudku. Z nej som nakrájala rovnako veľké kocky.
- Z cesta som vytvorila jamku a do každej som pridala syr. Uzatvorila som cesto a vygúľala rovnaké guľky.
- Do hrnca som dala zovrieť mierne osolenú vodu. Keď začala vrieť, vložila som do nej guľky a počkala, pokiaľ vyplávajú na vrch. Pripravené guľky na varenie.
- Uvarené guľky som vybrala po vyplávaní na vrch dierkavou vyberačkou. Poliala som ich maslom.
- Pripravila som si prerastenú domácu slaninu. Nakrájala som ju na kocočky.
- Nakrájala som k nej aj cibuľu, lebo sa mi k tomu jedlu chuťovo hodí.
- Do chrumkava som ju opiekla na panvici.
- Hotové guľky som uložila na tanier. Posypala som ju kockami kravského syra, opraženou slanininou s cibuľou, posypala som ju cibuľkovou vňaťkou a reďkovkou. Na vrch som dala pochúťkovú smotanu. Toto jednoduché a lacné jedlo som urobila slávnostnejším. A takto vyzerá guľka v reze.
- Prajem vám dobrú chuť.