Zemiaková slama (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Ak varím nevýraznú polievku a je mixovaná, pridám do nej na ozdobu a zvýraznenie chuti zemiakovú slamu. Je tu dosť začiatočníkov, tak pridám postup, lebo taký recept som tu nenašla a možná sa niekomu zíde? A zasa jeden " náročný" recept :-).

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nemám krájač, ani strúhadlo na julienne, tak som krájala ručne a nakrájané som hneď dávala do vody.Bola som upozornená @marcel83 a má pravdu,že slama sa má krájať na tenké prúžky ,ako julienne. Tak dopĺňam recept,lebo ja som to chcela konzumovať s kečupom,tak som robila trocha hrubšie.Lebo čím tenšie,tým viac oleja...Teda ak budete robiť,krájajte na tenšie prúžky.
  2. Nakrájané zemiaky som trikrát vo vode prepláchla, až ostala čistá voda a zemiaky sa zbavili škrobu. Potom som ich vysušila...
  3. ... a dala do horúceho oleja. Aby sa prúžky zemiakov nezlepili, tak mali by v omastku plávať a pri pečení zemiaky miešam, nech sú rovnomerne prepečené. Po vybratí dám do masti ďaľšiu várku.
  4. Ak sú zlatisto-hnedej farby vyberiem na obrúsok, aby masť odkvapkala, osuším obrúskami.
  5. A hotovo, kto chce, trocha posolí a pretože dnes nemám žihľavovú polievku, tú dobrotu budem máčať v domácom kečupe. Málokedy vyprážam, tak dnes budem vychutnávať. Rezne sú síce lepšie, ale tie už robím len v rúre, cholesterol nepustí :-) .