Zemiaková roláda, nateplo aj nastudeno
Autor receptu: garanco
Daj slovenskej gazdinke zemiaky a vyčaruje z nich tisícoro jedál.
Recept som poskladala z tradičných zemiakových knedlí, knedlíčkov, doplnila vlastnou fantáziou. Ak ste niečo podobné pripravovali, alebo čítali, je to asi náhoda.Vyskúšajte toto jedlo ako teplý obed, alebo ako studenú večeru, prípadne doplňte vlastnými nápadmi.
4 - 6 porcie |
40 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke (teraz ich varím ošúpané celé), najlepšie deň vopred, ešte teplé prelisujeme,
- zasypeme krupicou a necháme stáť do druhého dňa, (alebo aspoň pol hodiny).
- Z uvedených prísad rýchle spracujeme zemiakové cesto,
- rozdelíme na dve rovnaké časti, obe rozvaľkáme na obdĺžnik asi 20x30 cm, (používam papier na pečenie). Na oleji speníme nakrájanú cibuľu,
- rozdelíme ju na pripravené pláty. Na každú časť poukladáme plátky šunky, posypeme strúhaným syrom
- a zrolujeme.
- Rolády môžeme pred varením zabaliť do pláteného obrúska a tak dať variť
( ja používam trojcípe šatky po "záručnej dobe" z autolekárničky) .
- Dáme variť na 30minút do veľkého hrnca so slanou vodou. Opatrne vyberieme, necháme trochu odpariť a môžme podávať ešte teplé so smotanovo - syrovou omáčkou, alebo studené so zeleninovým šalátom, s kečupom, my sme si dnes zvolili surovú kyslú kapustu a posledné paradajky z našej tohtoročnej úrody