Zemiaková placka plnená husacími pľúcami
Autor receptu: eraserhead
3 porcie |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- V osolenej a okorenenej vode na miernom ohni uvaríme pľúca a necháme vychladnúť.
Zemiaky očistíme a na najemnejšom strúhadle nastrúhame, pridáme nasekané čerstvé oregáno, soľ a práve zomleté čierne korenie, dôkladne zamiešame.
Panvicu zľahka potrieme masťou a pridáme-nalejeme trocha nastrúhaných zemiakov. Pečieme z oboch strán, celkom 3-4 minúty.
Krátko pred dokončením všetkých placiek si na troche masla zľahka orestujeme najemno nasekaný pór a cibuľku, jemne solíme a koreníme práve zomletým čiernym korením. Na záver pridáme pľúca a už iba krátko prehrejeme.
Placku naplníme orestovaným pórom a cibuľkou a najemno nakrájanými pľúcami.