Zemiaková placka plnená husacími pľúcami

Autor receptu: eraserhead

3
porcie
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V osolenej a okorenenej vode na miernom ohni uvaríme pľúca a necháme vychladnúť. Zemiaky očistíme a na najemnejšom strúhadle nastrúhame, pridáme nasekané čerstvé oregáno, soľ a práve zomleté čierne korenie, dôkladne zamiešame. Panvicu zľahka potrieme masťou a pridáme-nalejeme trocha nastrúhaných zemiakov. Pečieme z oboch strán, celkom 3-4 minúty. Krátko pred dokončením všetkých placiek si na troche masla zľahka orestujeme najemno nasekaný pór a cibuľku, jemne solíme a koreníme práve zomletým čiernym korením. Na záver pridáme pľúca a už iba krátko prehrejeme. Placku naplníme orestovaným pórom a cibuľkou a najemno nakrájanými pľúcami.