Zemiaková haruľa plnená jaternicou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnes som sa rozhodovala medzi dvoma jedlami, buď to bude jaternica so zemiakovou kašou, alebo zemiaková haruľa...ani jedno ma moc nepriťahovalo a tak som vymyslela, že to oboje spojím do jedného jedla a asi to bude aj dobré..veľmi nám tento obed pochutil a preto, pridávam recept...

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. vybrala som jaternice z mrazničky..nechala troška roztopiť..
  2. uložila som ich na panvicu a nechala na malom plyne pomaly opekať...ničím nepodlievam, nepichám do nich...takto sa pekne upečú...vôbec sa mi nikdy neotvoria..
  3. kým sa jaternice pomaly piekli, ošúpala som si zemiaky..
  4. zemiaky som nastrúhala v mixéri za minútku...pridala som soľ, mleté čierne korenie,1 dl. pitnej vody a hladkú múku podľa potreby...nič iné do nich nedávam...cesnak neznášam, tak ho ani nepridávam...ak pridám pitnú vodu, cesto ľahučké a krehké...
  5. jaternice sa upiekli, vyložila som ich na tanier a pokrájala na kúsky asi po 8 cm. na panvici zostala masť z jaterníc, takže som žiaden tuk už naviac nepoužila...dala som na panvicu haruľové cesto, nechala chvíľku opecť, vložila som do cesta jaternicu a zakryla haruľovým cestom . opekala z ococh strán..piekli sa pomaly, aby sa prepieklo cesto aj vo vnútri..
  6. opečené plnené harule som vyložila na tanier a položila som cesto na ďalšie ...opečené do chrumkava...
  7. všetky sú už hotové...nerobila som veľa, lebo som netušila, či to bude chuťiť...ale táto dávka úplne stačí, lebo je to dosť sýte..ani som nevedela, ako ich pokrájam, tak len ako ma napadlo...
  8. hotové som pokrájala teda na šikmé rezy...zostal mi kúsok jaternice, akurát slimáčik, tak som ho dala do stredu a vložila som do neho kápiovú čalamádu, ktorú som robila v jeseni..no výborne sa k tomu jedlu hodí...