Zemiaková baba alebo haruľa na plechu (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Dnes som na obed robila zemiakovú babu alebo po našom haruľu na plechu. Takto robievam a nemusím stáť pri sporáku a možno sa Vám bude zdať ale opak je pravdou nie je taká mastná ako vyprážaná na sporáku. Nám chutí a ako píšem takto si ju robíme mi.

60-70 minút
príprava
60 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Ako vidíte neuvádzam presne koľko čoho je treba záleží od plechu aký máte veľký. Ja robievam na menšom ale ako budete vidieť mohla som aj na väčšom, musela som ešte dať aj na menší plech. Nevadí. Teraz postup.: Zemiaky si našistíme, postrúhame, pridáme koreniny, strúhanku, trochu múky, soľ a vajíčka. Všetko dobre premiešame.
  2. Teraz si dobre vymastíme plech ale naozaj dobre aby sa nám neprilepila na plech. Možno sa Vám bude vidieť, že tej masti je veľa ale nie je. Oleja pri vyprážaní spotrebujeme viac. Aj keď možno dnes robievate na tefĺonových panviciach. Ale manžel si to takto praje má to z domu a tak mu vyhoviem a pre mňa je to jednoduchšie. Nemusím stáť pri sporáku.
  3. Hotové vymiešané cesto dáme na plech.
  4. Dáme do rúry a pečieme asi 60 minút na 180-200 stupňov. Toto si musíte každá odsledovať svoju rúru aby Vám nebola buď surová alebo zhorená ale pekná ružová. A tu už je upečená.
  5. Trochu ju necháme vychladnúť ak vydržíme a nakrájame ju.
  6. Dnes sme k nej mali čajík ale striedame niekedy zakysánka niekedy čajík čo nám práve chutí ako práve dnes manželovi. Prajem dobrú chuť.
  7. Ešte jeden pohľad.