Zemiačky so zeleninkou
Autor receptu: jahoda16
Tento recept bol vymýšľaný za chodu, aj keď je to bezmäsitý pokrm, manželovi veľmi chutil :)
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť, medzitým si očistíme mrkvu a petržlen, ktoré potom pokrájame na malé kocky. Na masle si opečieme zelenú fazuľku, keď je "cyhtená", posolíme a posypeme trochou kari.
- Na masle orestujeme zeleninku, pridáme trochu cukru, aby sa nám skrištalizovala, podlejeme vodou a dusíme. Podľa chuti môžme pridať soľ, kari alebo hocičo iné. Kto má chuť na huby, môže si ich tiež orestovať a dochutiť.
- Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a jemne popučíme. Na tanieri môžme posypať petržlenovou vňaťkou :)