Zemiačky so zeleninkou

Autor receptu: jahoda16

Tento recept bol vymýšľaný za chodu, aj keď je to bezmäsitý pokrm, manželovi veľmi chutil :)

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené a pokrájané zemiaky dáme variť, medzitým si očistíme mrkvu a petržlen, ktoré potom pokrájame na malé kocky. Na masle si opečieme zelenú fazuľku, keď je "cyhtená", posolíme a posypeme trochou kari.
  2. Na masle orestujeme zeleninku, pridáme trochu cukru, aby sa nám skrištalizovala, podlejeme vodou a dusíme. Podľa chuti môžme pridať soľ, kari alebo hocičo iné. Kto má chuť na huby, môže si ich tiež orestovať a dochutiť.
  3. Uvarené zemiaky scedíme, pridáme maslo a jemne popučíme. Na tanieri môžme posypať petržlenovou vňaťkou :)