Zelerový šalát
Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi
Autor receptu: siuuu
Svieži, lahodný šalátik s
chrumkavými voňavými orechmi.*
Aktuálne mám šalátové obdobie,
tak som dnes urobila na raňajky
tento svieži šalát, ktorý vychádza z
receptu na známy “Waldorf” šalát,
ale recept som upravila podľa
našich chutí. Množstvo jednotlivých
surovín si každý môže upraviť podľa
seba.
Postup
- Zeler a jablko očistíme a pokrájame na tenké pásiky zhruba veľkosti zápalky alebo iné tvary, pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Pridáme najemno pokrájanú pórkovú vňať (používam iba takú tú bledšiu vnútornú časť vňate).
- Jogurt zmiešame s majonézou, zvyškom citrónovej šťavy, soľou, korením, korením karí a horčicou. Premiešame so zelerom, jablkami a pórikovou vňaťou. Dobré je nechať v chladničke 1-2 hodiny vychladiť ale nie je to podmienkou, dá sa jesť aj ihneď.
- Orechy opražíme pár minút na suchej panvici, pokvapkáme medom, premiešame, necháme chvíľu skaramelizovať, posypeme korením podľa chuti, premiešame, odstavíme z ohňa, necháme trocha vychladnúť, posekáme.
- Pri podávaní posypeme na tanieri šalát korenenými orechmi.