Zelerový šalát

Zelerovo-jablkový šalát s karamelizovanými korenenými orechmi

Autor receptu: siuuu

Svieži, lahodný šalátik s chrumkavými voňavými orechmi.* Aktuálne mám šalátové obdobie, tak som dnes urobila na raňajky tento svieži šalát, ktorý vychádza z receptu na známy “Waldorf” šalát, ale recept som upravila podľa našich chutí. Množstvo jednotlivých surovín si každý môže upraviť podľa seba.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zeler a jablko očistíme a pokrájame na tenké pásiky zhruba veľkosti zápalky alebo iné tvary, pokvapkáme polovicou citrónovej šťavy. Pridáme najemno pokrájanú pórkovú vňať (používam iba takú tú bledšiu vnútornú časť vňate).
  2. Jogurt zmiešame s majonézou, zvyškom citrónovej šťavy, soľou, korením, korením karí a horčicou. Premiešame so zelerom, jablkami a pórikovou vňaťou. Dobré je nechať v chladničke 1-2 hodiny vychladiť ale nie je to podmienkou, dá sa jesť aj ihneď.
  3. Orechy opražíme pár minút na suchej panvici, pokvapkáme medom, premiešame, necháme chvíľu skaramelizovať, posypeme korením podľa chuti, premiešame, odstavíme z ohňa, necháme trocha vychladnúť, posekáme.
  4. Pri podávaní posypeme na tanieri šalát korenenými orechmi.