Zelerové pyré (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Mám rada stopkový zeler, bol kúpený, čakal na svoju príležitosť v chladničke. No tak som ho využila na pyré, ktoré som podávala s hovädzím pečeným.

4-6
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody,
  2. očistíme si stopky zeleru,
  3. pokrájame na kocky
  4. a pridáme k zemiakom.
  5. Uvaríme do mäkka, scedíme. Trošku vody necháme na spodku hrnca.
  6. Pridáme pár vločiek masla a trochu sladkej smotany, alebo smotany na varenie (tú tam nie je vidno, je na spodku hrnca)
  7. popučíme pučidlom
  8. a dohladka vymiešame na jemnú kašu. V štruktúre vidno zelerové stopky.
  9. U nás bolo zelerové pyré s pečeným hovädzím zadným a domácou majonézou ochutenou cibuľou, francúzskou horčicou s troškou sójovej omáčky.