Zelerové pyré (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Mám rada stopkový zeler, bol kúpený, čakal na svoju príležitosť v chladničke. No tak som ho využila na pyré, ktoré som podávala s hovädzím pečeným.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené a na kocky pokrájané zemiaky dáme variť do osolenej vody,
- očistíme si stopky zeleru,
- pokrájame na kocky
- a pridáme k zemiakom.
- Uvaríme do mäkka, scedíme. Trošku vody necháme na spodku hrnca.
- Pridáme pár vločiek masla a trochu sladkej smotany, alebo smotany na varenie (tú tam nie je vidno, je na spodku hrnca)
- popučíme pučidlom
- a dohladka vymiešame na jemnú kašu. V štruktúre vidno zelerové stopky.
- U nás bolo zelerové pyré s pečeným hovädzím zadným a domácou majonézou ochutenou cibuľou, francúzskou horčicou s troškou sójovej omáčky.