Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo

Autor receptu: nonna

Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ktorú ste si nechali dozrievať dnu. Kombinácia je zvláštna, ale jediteľná, gaštany chuť spríjemňujú, paprika dodá pikantnosti, ktorá u mňa väčšinou nesmie chýbať.

2
porcie
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Gaštany narežeme do kríža, upečieme /cca 12 minút pri 170°C/ a rozdrobíme.
  2. Cesnak, papriku a rajčinu rozkrájame na drobné kúsky.
  3. Rozohrejeme maslo a minútku oprážame na ňom cesnak, potom pridáme papriku a po minútke rajčinu. Okoreníme a za miešania necháme mierne zvädnúť.
  4. Pridáme umytú, odtečenú ryžu, premiešame a po 2 minútach podlejeme predhriatou vodou, osolíme a uvaríme.
  5. Nakoniec posypeme pečenými gaštanmi.