Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Autor receptu: nonna
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ktorú ste si nechali dozrievať dnu. Kombinácia je zvláštna, ale jediteľná, gaštany chuť spríjemňujú, paprika dodá pikantnosti, ktorá u mňa väčšinou nesmie chýbať.
2 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Gaštany narežeme do kríža, upečieme /cca 12 minút pri 170°C/ a rozdrobíme.
- Cesnak, papriku a rajčinu rozkrájame na drobné kúsky.
- Rozohrejeme maslo a minútku oprážame na ňom cesnak, potom pridáme papriku a po minútke rajčinu. Okoreníme a za miešania necháme mierne zvädnúť.
- Pridáme umytú, odtečenú ryžu, premiešame a po 2 minútach podlejeme predhriatou vodou, osolíme a uvaríme.
- Nakoniec posypeme pečenými gaštanmi.