Zeleninový šalát so syrom, physalis a bielkami
Autor receptu: monique
Cez víkend som mala večer chuť experimentovať a ešte k tomu som bola aj hladná. V
chladničke som mala zeleninu a physalis. Čo sa spraví rýchlejšie ako šalát obohatený o niečo
nezvyčajné a exotické?
1 porcia |
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zeleninu sa poriadne umyjeme, mrkvu a uhorku ošúpeme. Šalátové listy natrháme na drobné kúsky, mrkvu nakrájame na kolieska, uhorku na polmesiačiky, papriku na kocky a rajčiny na menšie kúsky.
Physalis zbavíme obalu a nakrájame na štvrtinky.
Do šalátu natrháme 2 plátky nízkotučného syru (20%).
- Nad parou si vymiešame 2 bielka, kým zhustnú. Trvá to o niečo dlhšie ako na priamom ohni, ale nemusíte pridávať olej naviac. Pridáme do šalátu.
- Šalát polejeme trochou olivového oleja, pridáme bazalku (kto má, nech dá radšej čerstvú) a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať s knäckebrödom (ja mám radšej šaláty bez príloh).
Dobrú chuť!