Zeleninový šalát so syrom, physalis a bielkami

Autor receptu: monique

Cez víkend som mala večer chuť experimentovať a ešte k tomu som bola aj hladná. V chladničke som mala zeleninu a physalis. Čo sa spraví rýchlejšie ako šalát obohatený o niečo nezvyčajné a exotické?

1
porcia
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zeleninu sa poriadne umyjeme, mrkvu a uhorku ošúpeme. Šalátové listy natrháme na drobné kúsky, mrkvu nakrájame na kolieska, uhorku na polmesiačiky, papriku na kocky a rajčiny na menšie kúsky. Physalis zbavíme obalu a nakrájame na štvrtinky. Do šalátu natrháme 2 plátky nízkotučného syru (20%).
  2. Nad parou si vymiešame 2 bielka, kým zhustnú. Trvá to o niečo dlhšie ako na priamom ohni, ale nemusíte pridávať olej naviac. Pridáme do šalátu.
  3. Šalát polejeme trochou olivového oleja, pridáme bazalku (kto má, nech dá radšej čerstvú) a všetko dobre premiešame. Môžeme podávať s knäckebrödom (ja mám radšej šaláty bez príloh). Dobrú chuť!