Zeleninový šalát s mladým hráškom a mozzarellou

Autor receptu: zuzulienka03

Základný šalát, ktorý možno obmienať podľa sezónnosti a dostupnosti jednotlivých plodín, napríklad čerstvou šalátovou uhorkou, alebo šunkou či olivami.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ľadový šalát poriadne umyjeme, necháme osušiť na sitku, nakrájame na menšie kúsky alebo natrháme. Pridáme pokrájané rajčiny, olúpaný mladý hrášok a kukuricu (môžeme použiť aj mrazenú, ktorú 2 minúty prevaríme vo vriacej vode a scedíme). Mozzarelu alebo iný syr nakrájame na drobné kocky. Môžeme pridať čerstvú šalátovú uhorku, šunku alebo olivy, podľa chuti.
  2. Do šalátu pridáme pochúťkovú smotanu, 1 PL majonézy (nemusí byť, ale pridá jemnú chuť), osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Zamiešame. Ozdobíme semienkami, ja som použila lúpanú slnečnicu.