Zeleninový šalát s kuracími prsiami

Autor receptu: anoska

Podstupujem špeciálny stravovací režim, kde hlavné jedlá spočívajú v zeleninových šalátoch, kuracine, morčacine a vajíčkach. Žiadne cukry ani dresingy. Naučilo ma to kreativite. Trochu ma mrzí, že aj napriek tomu, že v reštauráciách už sa šaláty vyskytujú, keď si chcem dať niečo šalátové stále majú potrebu dávať dresingy a ocot. Ponúkam inšpiráciu na jednoduchý šalát a napodiv aj rýchly..

2
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si nakrájame na rezance. Na panvicu si kvapneme olivový olej, zľahka opražíme, osolíme a prípadne okoreníme. Necháme chvíľku podusiť vo vlastnej šťave. Kým sa nám urobí mäso, nakrájame si ľadový šalát asi štvrť hlávky, pridáme chery paradajky, nadrobno nakrájanú uhorku, papriku a zelené olivy. Šalát zľahka osolíme, premiešame a pridáme kuracie prsia. Kto chce môže si ešte dať trochu olivového oleja. Základ je nakrájať zeleninu na drobno.