Zeleninový koláč (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na chvíľu naje aj môj večne hladný syn.

10
porcií
60 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zemiaky si dobre umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme k nim šampiňóny, trochu osolíme a dáme do predhriatej rúry piecť na 200 stupňov na 30 minút.
  2. Kým sa nám budú zemiaky piecť pripravíme si ostatnú zeleninu.
  3. Najskôr si očistíme cibuľku, nakrájame ju na polkolieska a popražíme ju na 2 PL olivového olej, trošku ju posolíme aby dostala príjemnú sladkastú chuť.
  4. Očistíme si papriku, nakrájame si ju na tenké rezance. Tiež si očistíme aj patizón, ale jadierka so stredom nevyberáme, dajú jedlu príjemnú chuť. Patizón si nastrúhame na strúhadle na syr na jemné rezance. Tiež si postrúhame aj syr.
  5. Nastrúhaný patizón, papriku, strúhaný syr, opraženú cibuľku si vložíme do väčšej misy, pridáme prelisovaný cesnak, vajíčka, smotanu, prášok do pečiva a koreniny, trošku osolíme a zmiešame.
  6. Vyberieme z rúry pekáč so zemiakmi, vylejeme zmes na zemiaky a celú masu premiešame a rovnomerne rozvrstvíme na pekáči. Dáme opäť do rúry piecť na cca 20 minút pri 200 stupňoch.
  7. Krájame až keď trochu vychladne a nebude sa rozpadávať, ale bude pekne držať po kope. Ozdobíme čerstvou zeleninou a môžeme podávať.