Zeleninový cottage s olivami

Autor receptu: martinis

Dobrota pre milovníkov olív : cottage cheese so zeleninou a zelenými aj čiernymi olivami :O)

2
porcie
15 minút
príprava

Postup

  1. Tento šalát mám tak rád, že ho v množstve na jednu porciu ani nepripravujem :) Obsahuje totiž samé zdravé a dobré veci - nízkotučný syr cottage, olivy, všetky farby zeleniny a trošičku cukru a balzamika. Pochúťka, ako sa patrí :3
  2. Všetku zeleninu si dobré poumývame. Zo 3 veľké listy šalátu v rukách natrháme na drobné kúsočky a dáme do väčšej misy. K nim nahrubo nastrúhame dve očistené mrkvy.
  3. Zakvapneme lyžicou tmavého balzamika a malo lyžičkou hnedého cukru. Papriku zbavenú jadierok nakrájame na tenké kolieska, tie narežeme ešte na menšie kúsky - nehrajte sa s tým, skrátka ju len rýchlo nasekajte ;) S paradajkami spravte niečo podobné a pridajte do misy. Polovica uhorky pokrájaná na nepravidelné polkolieska ich bude nasledovať.
  4. Olivy prepolíme a taktiež posunieme k ostatným surovinám. Nebojte sa experimentov - dnes som použil olivy plnené paprikou, tie nabudúce zamením za lososové či syrové. Využite zásoby :))
  5. Na celú zmes vyklopíme balenie syra cottage a dobre zmiešame. Polovicu hneď pripravíme na zjedenie a druhú odložíme do chladničky na raňajky, alebo sa podelíme s priateľmi, či rodinkou. Zamilujú si ho (takmer :O)) všetci ;)