Zeleninovo-ryžový nákyp (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Varila som podla tohoto receptu. http://www.taste.com.au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na mojej fotke.

8-10
porcií
25 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu pouzite aku mate najradsej, alebo aka je momentalne v sezone. Ja som pouzila styri druhy mrkvy - oranzovu, cervenu, zltu a bielu. Cuketu zelenu a zltu, kvaku, cervenu papriku a cibulu. V povodnom recepte mali sladky zemiak aj balkazan.
  2. Zeleninu som pokrajala na mensie kusky, snazila som sa aby bolo vsetko priblizne rovnakej velkosti. Nakrajane mrkvy, kvaku, cibulu a papriku som dala do pekaca. Zeleninu som posolila, pokvapkala olejom, pridala som dve vetvicky cerstvej majoranky a piekla som vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
  3. Uvarenu ryzu som premiesala so solou, cervenou paprikou, rascou a majorankou. Ked bola ryza dostatocne ochutena primiesala som do nej dve vajicka a na kocky pokrajany syr.
  4. Po 20 minut pecenia som k zelenine pridala pokrajane cukety a zeleninu som piekla este dalsich 10 minut.
  5. Upecenu zeleninu aj so stavou som pridala k ryzi a vsetko som spolu premiesala.
  6. Ryzu so zeleninou som dala do pomastenej okruhlej formy priemeru 20cm. Je to klasicka tortova forma, kde sa da dno vybrat. Nakyp som piekla vo vyhriatej rure 180C 40 minut.
  7. Medzitym ako sa mi nakyp piekol pripravila som si petrzlenove pesto. Mandlove lupienky som si najpv opiekla v rure. Je to velmi rychlo, treba to sledovat, aby lupienky velmi nezhnedli.
  8. Opecene mandlove lupienky som rozsekala s petrzlenovou vnatkou, chili paprickou, cesnakom, olejom a citronovou stavou.
  9. Upeceny nakyp som posypala petrzlenovym pestom a ozdobila som ho pecenymi paradajkami.