Zeleninová polievka

Zeleninovo-batátový krém so slaninkou

Autor receptu: tomisuccess9

Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.

1-2
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, petrzlen osupeme a nakrajame na malicke kocky. Povarime, aby bola zelenina makkucka. Moze sa jemne rozvarit. Pridame tiez k vareniu zeleniny aj nadrobno nakrajane a olupane bataty (sladke zemiaky). Zlejeme vodu a nechame v rajnicke alebo hrnci. Pridame tam slepaci vyvar a nechame varit, pridame sol, cierne korenie a chilli a nechame varit (sol a cierne korenie sa pohybuje podla chuti, ale odporucam priblizne 3 - 5 g). Pridame potom smotanu a nechame prevriet. Tesne pred dokoncenim vezmeme ponorny mixer a poriadne rozmixujeme. Predtym este pocas varu pridame sojovu omacku, worch. a maggi tekute dochudzovadlo. Nezahustuje nicim, nakolko konzistencia surovin po ich uvareni, rozmixovani a dodatocnom prevareni Vam musi zhustnut. Na chut mozete pridat este cervene vino.
  2. Pri servirovani mozeme pouzit cerstve bylinky najvhodnejsi je tymian a petrzlenova vnat. Odporucam aj na dekoraciu vlozite smelo par listockov rukoly. A na zaver pokvapkame alebo prelejeme smotanou. Dobru chut.
  3. PS: Niekomu spravi chut slaninka, niekto ju pridavat nemusi. Slaninku mozete nakrajat ako na "skvarky", alebo na pasiky a spravit z toho slaninkovy chips a vlozit do taniera.