Zeleninové rizoto s morskými plodmi

Autor receptu: rybarkuchar

Je to rýchle, zdravé a chutné. Morské plody ( kto ich nemusí stačí dať len rybu ) sa pripravujú zvlášť a nevmiešajú sa do rizota. To zachová špecifickú chuť každej ryby aj zeleninového rizota.

Postup

  1. Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny, chvíľu podusíme a pridáme nakrájanú zeleninu. Posolíme a necháme na miernej teplote dôjsť - cca 10 min. Dochutíme koreninami – ja pridám len trocha čili. Ryžu pripravíme klasicky – ako je kto zvyknutý. Dobre by bolo keby sa nelepila, ale ak áno - svet ani rizoto sa nezrúti. Osolenú rybu narýchlo opražíme na olivovom oleji, kto chce môže pridať nejaké korenie – vhodné je korenie na morské ryby, ja osobne nemusím. Opraženú rybu vyberieme a do výpeku pridáme morské plody. Udusíme do mäkka. Ja som dal len mrazené lúpané slávky - stačí ich prehriať , už sú tepelne predspracované. Na dochutenie znovu použijem len soľ.
  2. Ryžu zmiešame so zeleninou, na tanier dáme rukolu, vytvarujeme z rizota úhľadný tvar, na vrch dáme kúsky ryby a morské plody, pokvapkáme olivovým olejom a balzamikovým octom. Kto chce, môže na vrch nastrúhať nejaký tvrdý syr.