Zeleninové rizoto s kuracími stehnami (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Rizoto pozná určite každý, je veľa spôsobov, ako ho pripraviť. Priateľ lúbi celé kuracie stehná, tak som sa rozhodla pre túto verziu.

4-5
porcie
45 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravím si suroviny. Kuracie stehná si umyjem, osuším papierovou utierkou a nasolím z každej strany.
  2. Cibuľu a cesnak si nakrájam na drobno. Na panvici osmahnem najprv cibuľku, pridám cesnak a po chvílke mletú červenú pariku.
  3. Premiešam, krátko posmažím a podlejem trochou vody, aby sa paprika nespálila. Pridám kuracie stehná, ktoré postupne otáčam, kým sa nezatiahnu z každej strany. Stehná zakryjem pokrievkou a dusím cca 25 - 30 minút.
  4. Dám si variť vodu v rýchlovarnej kanvici na ryžu. Nakrájam si na drobno druhú cibuľu a osmahnem na oleji. Umyjem si ryžu a pridám ju do panvice k cibuľke. Chvíľku osmahnem a zalejem horúcou vodou, aby bola kúsok nad ryžou. Osolím, pridám červenú papriku a nechám dusiť do mäkka.
  5. Keď je mäsko hotové, vyberiem ho na tanier. Do panvice kde bolo mäsko dám mrazenú zeleninku, ktorú jemne osolím a nechám dusiť do mäkka.
  6. Do hotovej ryže pridám zeleninku a poriadne premiešam. Ak treba dosolím alebo dokorením.
  7. Pridám mäsko a rizoto je hotové. Podávala som s uhorkou a môže sa posypať strúhaným syrom. Prajem dobrú chuť.