Zeleninové rizoto s chrenovo-škoricovou omáčkou

Autor receptu: natassa22

Dlhšie som nezverejňovala nijaký recept. Nebol asi po pôrode čas :) no keďže dnes sa mi zasa podarilo nakombinovať dobré chute, idem sa s Vami podeliť..

5
porcií
50 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu si premyjeme cca 4-krát pod vodou, necháme v miske trošku vyše vody od ryže a necháme cca 30 min postáť. Medzitým si na oleji osmažíme cibuľku, cca 3 ks cesnaku, podusíme rajčinky a ostatnú zeleninu. Keď je podusené, pridám ešte bujón, soľ, majorán, čierne mleté korenie.
  2. Po 30 min ryžu vysypeme do hrnca so zeleninou. Na 2 minúty pridáme na sporáku maximum, aby sa ryža rozovrela. Po 2 minútach znížime na mierny oheň, premiešame, 10 minút necháme dusiť. Medzitým si spravíme omáčku: v hrnci necháme zovreť šlahačkovú smotanu, pridáme bambíno, 1 PL chrenu, trocha šťavy z citróna, oregano, kopor, vegeta, štipka škorice, vegety a miešame, kým z toho máme hustejšiu omáčku.
  3. Po 10 min dusenia ryže vypneme sporák, ryžu premiešame, a znova prikryjeme, a necháme ďalších 10 minút dojsť pod pokličkou. Keď je to hotové, podávame na tanier tak, že naložíme ryžu, posypeme nastrúhaným syrom, a navrch lyžicou krúživým pohybom nanesieme omáčku. Ja varím vždy podľa nálady - čo chytím s čím chytím.. Nám toto rýchle jedlo dnes veľmi chutí, verím, že bude i Vám :)