Ryžové rezance

Zeleninové Pad Thai (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Najznámejší thajský rezancový recept vo vegetariánskej variante.

2
porcie
15 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tak ako každý recept, ktorý pracuje s horúcou panvicou alebo wokom, aj tento bude vyžadovať kompletnú prípravu pred samotným začiatkom varenia. Tofu nakrájaj na malé kocky, cibuľu a cesnak ošúp a nakrájaj na pásiky, brokolicu natenko, pór (alebo mladú cibuľku) a kukuričky tiež. Potom už všetko pôjde rýchlo.
  2. Rezance namoč na 10 minút do vlažnej vody a odlož bokom.
  3. Na rozpálenej suchej panvici / woku narýchlo a za stáleho miešania opraž arašidy. Po minúte - dvoch ich presyp do mažiaru a podrv nadrobno. Panvicu v žiadnom prípade neumývaj, ani neutieraj, ostala na nej aróma a oleje z orieškov, ktoré hotové jedlo krásne podfarbia.
  4. Tofu pridaj do stále rozpálenej panvice spolu s olejom. Za stáleho miešania var 3 minúty, tofu chytí zlatistú farbu. Následne na 1 minútu prihoď cibuľu.
  5. Na rad prichádza cesnak a brokolica. Venuj im ďalšiu minútu, nezabudni miešať - a to do konca receptu. Sporák je tiež stále naplno.
  6. Zeleninu a tofu odhrň na jednu polovičku panvice, na tú druhú vlej vajíčka a premiešaj ich. Potom ich vmiešaj do ostatných ingrediencií v panvici. Pridaj do hry scedené rezance s pár kvapkami vody, domäkka sa dovaria v panvici a zároveň nasajú chuť ostatných prísad.
  7. Prilej Pad Thai omáčku. Ak nezoženieš kupenskú (veľké supermarkety ju držia), vyrob si vlastnú zmiešaním ryžového octu, sójovej omáčky a hnedého cukru - podľa možností aj tamarindu / tamarindovej pasty.
  8. Primiešaj pór, baby kukuričky s mungo výhonkami, posledný krát všetko dobre premiešaj a odstav zo sporáku. Prípadné nedostatky dolaď pomocou soli alebo sójovej omáčky.
  9. Podávaj so štedrou posýpkou čili, podrvených arašidov, s nasekanou zmesou koriandru, mäty a bazalky, spolu s pár plátkami čerstvej limetky.