Zeleninové cupcakes so syrom

Autor receptu: lubi

Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu sa pripraviť na veľa spôsobov. Každý si pridá zeleninku, akú má rád a kto chce, môže pridať aj údenú šunku, alebo slaninku.

12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zeleninu nakrájame na malé kocky. Spolu som mala asi 230 g zeleniny. Bylinky nasekáme nadrobno. Ja som dala zmes mrazených bylín. Bola tam pažítka, petržlen, kôpor.
  2. Jednú i druhú múku zmiešame s vločkami a práškom do pečiva. Pridáme vajce, mlieko a rozpustenú heru. Dobré premiešame a pridáme zeleninu, kukuricu, syr, bylinky a soľ podľa chuti. Opäť poriadne premiešame.
  3. Hotové cesto plníme do muffinových silikónových formičiek. Dáme do rúry a pečieme asi 20 - 25 minúť pri 160 stupňoch. Upečené necháme chvíľu vychladnúť (alebo ich papkáme už za horúca, mne takto chutia najlepšie).
  4. Navrch dáme krém, ktorý si pripravíme jednoducho, zmiešaním cottage syra, kyslej smotany a soli. Ozdobíme šalátom, ktorý pripravíme zmiešaním všetkých surovín na zdobenie. Dobrú chuť. Sú naozaj vynikajúúúúúúúúúúúúúce.