Zeleninové buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Keďže je zeleninové obdobie, vyskúšala som takéto zeleninové buchtičky a bola som sama prekvapená, aké sú výborné. Recept som našla na internete "Zlatá vareška" - dúfam, že sa na mňa nenahnevajú, že ho sem dávam, ale je skutočne fantastický a tak si ho sem takto zároveň aj uložím a možno sa zapáči aj Vám a vyskúšate. Plniť môžete podľa vlastnej fantázie.

10
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Najprv si pripravíme cesto, múku preosejeme, dáme do nej trocha soli a dobre premiešame urobíme si kvások do múky nalejeme vlažnú vodu, vajcia, olej. Keď je kvások hotový, pridáme k múke a vypracujeme si trochu redšie cesto. Necháme 25 - 30 minút kysnúť. Toto je klasika, tak som nefotila.
  3. Zatiaľ si pokrájame a postrúhame na náplne.
  4. Urobíme si náplne. Syrovú: do postrúhaného syra dáme dve vajíčka a posekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
  5. Na zeleninovú náplň dáme na panvicu olej, dáme rozpražiť trocha slaninky a domácej klobásky, ak máte. Ak nie, nemusí byť.
  6. Ako vidíte, pridala som tam už aj cibuľku, ktorú som nakrájala na pol mesiačiky. Ďalej som pridala na plátky pokrájaný cesnak a nechala som trochu popražiť.
  7. Ďalšia bola na rade paprika zelená /alebo biela akú máte/, červená paprika dobre premiešala.
  8. Potom paradajky.
  9. Na koniec soľ a korenie. Ale tu prišiel práve manžel, bol na hríboch, tak mi tam zo tri nakrájal na drobno.
  10. Necháme dobre podusiť. Zatiaľ nám už cesto nakyslo.
  11. Cesto si prekrojíme na polovicu a potom každú polovicu na päť častí. Z každej časti si urobíme také hrubšie bochníky, poukladáme ich na plech vystlaný pečiacim papierom. Na každý bochník dáme najprv syrovú náplň. Ale pozor náplň si tiež predelíme na dve polovice.
  12. Ďalšia ide zeleninová náplň, ktorú som si tiež predelila na dve polovice.
  13. Na koniec poukladáme na plátky pokrájaný neúdený syr.
  14. Dáme piecť na takých 20 - 25 minút do ružova. Musíte si sledovať svoju rúru. Upečený prvý plech.
  15. Upečený druhý plech.
  16. No a už som sa nevedela dočkať, kedy vychladne, aby som mohla okoštovať. To cesto krásne napuchlo boli ľahulinké výborné. Ak vyskúšate, prajem Vám dobrú chuť. Myslím, že Vám budú chutiť tak ako nám.