Zeleninová ryža s kuracím mäskom v sladko-pikantnom páce

Autor receptu: kaatka

Mäso nevyhľadávam, ale keď ho dlhšie nemám, chýba mi pocit akým dokáže nasýtiť. Ak ho konzumujem, musím ho aj poriadne ochutiť, nech je čo najmenej cítiť jeho prirodzenú chuť... Pridávam recept na výborný obed. Ja som si mäso tri dni vyťahovala z chladničky a vždy čerstvo osmažila. Bol to môj obed do práce, čiže každý deň čerstvé a ušetrený čas v kuchyni, ktorý bežne počas týždňa trávim.

7
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na menšie rezance do väčšej misy, pridáme všetky uvedené suroviny a necháme odležať v chladničke (cibuľka na drobno a cesnak prelisovaný).
  2. Ryžu prepláchneme, osmažime v hrnci na oleji zalejeme vodou, necháme zovrieť a vložíme do rúry na 30 min/180 stupňov.
  3. V panvici wok prehrejeme asi 1 - 2 minúty hrášok a brokolicu, zasyspeme uvarenou ryžou, porpášime kurkumou, prikryjeme kvôli zelenine a máme hotovo. Ak idete hneď jesť, nechajte prikryté dokým brokolica nebude jemne mäkká.
  4. Ešte pre upresnenie ako pripraviť mäso. Na rozpálenom oleji, osmažíme z každej strany max 5 min, dokým nie je pekne prepečené.