Zeleninová polievka s krupicovými knedličkami (fotorecept)

Autor receptu: klimeczek

Snažím sa variť jednoducho, lacno, esteticky a chutne. Moje kuchárske šialenstvá vznikajú častokrát za pochodu a mnohé z mojich nápadov sú silno spontánne ako napríklad táto polievka.

8
porcií
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme červenú cibuľu s rascou. Pridáme na drobne kocky pokrájané zemiaky, stonkový zeler a ružičky brokolice.
  2. Pridáme celé čierne korenie, papriku ktorú sme si opiekli na oleji a prelisovanými cesnak. Podlejeme vodou a varime. Po zmäknutí pridáme kúsky kalerábu a šampiňóny ktoré sme si orestovali na panvici. Pridáme bielu fazuľu v pretlaku a dovaríme. Dochutíme soľou, korenim a majoránkou.
  3. V miske si rozmiešame krupicu, kari, petržlenovú vňať, soľ, korenie, vajíčko a trošku oleja.
  4. Vymiešame a vytvoríme valček. Ten opekáme na masle zo šetkých strán.
  5. Obalíme v opraženom sezame, nakrájame na hrubšie medajlóniky a podávame s polievkou. Dobrú chuť!!!