Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)

Autor receptu: kristinamia

Mala mi dnes zostala doma zo skolky, kvoli kaslu, tak som jej rychlo zbuchala zeleninovu polievocku za par minut...

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, petrzlen a zemiaky ocistime a nakrajame. Vlozime do hrnca.
  2. Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a ochutime vegetou bez glutamanu, alebo zeleninovym bujonom. Dame varit, kym zelenina nebude makka.
  3. Medzitym si pripravime halusky. Krupicu, vajicko, sol a petrzlenovu vnat zmiesame do kasicky, ak treba pridame trochu vody.
  4. Pripravime si dve lyzicky.
  5. Ked je zelenina makka, pridame plyn, aby sme priviedli polievku do varu. Pomocou dvoch lyziciek tvarujeme mensie halusky a vhadzujeme do polievky. Nechame este povarit. Odstavime.