Zeleninová polievka s krupicovými haluškami (fotorecept)
Autor receptu: kristinamia
Mala mi dnes zostala doma zo skolky, kvoli kaslu, tak som jej rychlo zbuchala zeleninovu
polievocku za par minut...
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu, petrzlen a zemiaky ocistime a nakrajame. Vlozime do hrnca.
- Zalejeme dostatocnym mnozstvom vody a ochutime vegetou bez glutamanu, alebo zeleninovym bujonom. Dame varit, kym zelenina nebude makka.
- Medzitym si pripravime halusky. Krupicu, vajicko, sol a petrzlenovu vnat zmiesame do kasicky, ak treba pridame trochu vody.
- Pripravime si dve lyzicky.
- Ked je zelenina makka, pridame plyn, aby sme priviedli polievku do varu. Pomocou dvoch lyziciek tvarujeme mensie halusky a vhadzujeme do polievky. Nechame este povarit. Odstavime.