Zeleninová omáčka
Autor receptu: zuzlik0402
Na viacero využití.
Postup
- Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, pridáme očistené a nakrájané šampióny, chvíľku popražíme a pridáme ošúpané a nakrájané paradajky, kukuricu, olivy a prelisovaný cesnak.
- Po chvíľke dochutíme oreganom (soľ nemusíme pridávať, ak boli olivy v slanom náleve) a pridáme trošku kečupu, aby sa omáčka spojila. Omáčka má rôznorodé využitie. Napríklad na špagety, ktoré môžeme posypať nakrájaným balkánskym syrom ...
- ... alebo s pangasiusom, okoreneným zmesou korenia na ryby a prudko opraženým na oleji, a americkými zemiakmi ...
- ... alebo môžeme použiť akúkoľvek zvyšnú zeleninu a priamo do omáčky nakrájať aj krabie tyčinky a podávať s hranolkami.