Zeleninová omáčka

Autor receptu: zuzlik0402

Na viacero využití.

20 minút
príprava

Postup

  1. Na oleji si popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, pridáme očistené a nakrájané šampióny, chvíľku popražíme a pridáme ošúpané a nakrájané paradajky, kukuricu, olivy a prelisovaný cesnak.
  2. Po chvíľke dochutíme oreganom (soľ nemusíme pridávať, ak boli olivy v slanom náleve) a pridáme trošku kečupu, aby sa omáčka spojila. Omáčka má rôznorodé využitie. Napríklad na špagety, ktoré môžeme posypať nakrájaným balkánskym syrom ...
  3. ... alebo s pangasiusom, okoreneným zmesou korenia na ryby a prudko opraženým na oleji, a americkými zemiakmi ...
  4. ... alebo môžeme použiť akúkoľvek zvyšnú zeleninu a priamo do omáčky nakrájať aj krabie tyčinky a podávať s hranolkami.