Zeleninová omáčka (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Pôvodne som chcela urobiť len klasické lečo no mala som dosť veľa cukety tak z toho vznikla zeleninová omáčka niečo ako Uncle Bens :)

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme a nakrájame si zeleninu. Cibuľu a papriku na rezance, cuketu na mensie kocky, paradajky si zalejeme vriacou vodou a odstránime si šupku nakrájame ich na menšie kocky z chilli papričky si odstránime jadierka a nakrájame si ju na malé kúsky, cesnak si nakrájame tiež na malé kúsky a aj zelerovú vňať alebo ja som dala maggi list.
  2. Do väčšieho hrnca si dáme masť a olej necháme troška zohriať a pridáme cibuľu ktorú opražíme do sklovita, potom pridáme papriku premiešame podlejeme troška vodou a necháme dusiť 5-10 minút a pridáme paradajky, kukuricu, chilli, cesnak, vňat zamiešame a necháme dusiť ďalších 5 minút.
  3. Po 5 minútach pridáme cuketu, paradajkovú sťavu,kr.cukor a všetky koreniny. Necháme dusiť ešte 10-15 minút odstavíme z ohňa.
  4. Ešte teplé plníme do pohárov uzavrieme a dáme dunstovať 15 minút. Poháre vyberieme zabalíme do uteráka a necháme vychladnúť .
  5. Z množstva ktoré udávam mi vyšlo päť 3dcl pohárov a dva 3,5dcl poháre.