Zeleninová fritatta

Autor receptu: zdravienatanieri

Fritatta je skvelé talianske jedlo. Vo väčšine prípadov sa fritatta považuje za jedlo na raňajky, príp. brunch, podľa mňa je ale zložením ideálnym večerným pokrmom. Obsahuje vajcia, zeleninu, kvalitné syry ... pokiaľ si ju dáte so zeleninovým šalátom a bez pečiva je z toho geniálna zdravá večera. Pre tých, ktorí si strážia bielkoviny, odporúčam použiť 1 celé vajce a 2 bielka.

2
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajíčka si zmiešame v miske, so soľou, korením, pažítkou a vňaťou. Jarnú cibuľku vložíme do rozpálenej panvice a krátko restujeme, Papriky a sušenú paradajku nakrájame na drobné kúsky a orestujeme na cibuľke. Po chvíli zalejeme vajíčkovou zmesou a pečieme. Nalámeme do vajíčok slaný syr na väčšie kocky - úplne hala bala, nepravidelne. Asi po 4 minútach si vezmeme tanier, prikryjeme nim fritatu a vyklopíme naň celú zmes. Neprepečenou stranou ju vrátime späť na panvičku tak, že pôvodne spodnú stranu máme navrchu. Dopečieme asi 2 minúty a opäť vezmeme tanier a fritatu naň preklopíme. Podávame ju s nakrájanou paprikou, parmezánovými hoblinami a chilli korením.