Želatínová roláda (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Dúfam, že sa tento recept nenachádza na vareche ak áno tak ho potom stiahnem z obehu.Piškótové cesto som si požičal od varecháčky @Dvorka.Ďakujem. Malinový krém mám od varecháčky @martamm.Ďakujem aj tebe. Cesto je naozaj dobré a aj krém.

15
porcií
100 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Vajcia si rozdelíme na bielok a žltok
  2. Vymiešame si bielok na tuhý sneh.Studenú vodu pridáme hneď na začiatku miešania.
  3. Žltok sme si vymiešali z cukrom .Ďalej som primiešal hladkú múku,prášok do pečiva(PDP) a napokon tuhý sneh z bielkov.Sneh len tak opatrne z varechou.
  4. Na plech z papierom som opatrne rozotrel cesto.Keďže plech bol veľký priložil som si formu a podla toho som vlastne to cesto natieral.resp.zrovnával. Piekol som to cca.15 min.treba to ale sledovať ja som ho vybral tuším o niečo skorej. Po prekročení tohto limitu môže byť cesto suché.Nedalo by sa zrolovať.
  5. Po upečení cesto zrolujeme do mokrej utierky.A zatiaľ si uvaríme krém
  6. Uvaril som malinový puding aj z krištáľovým cukrom.Nechal som ho trochu vychladnúť, ale nie celkovo.Ešte za tepla som ho vymiešal z herou.Natrel som na plát( sorry to som zabudol odfotiť)roládu som z točil a dal do chladničky cca.na hodinu možno aj o niečo viac.
  7. Ďalej som si uvaril zo 600 ML jahodovej kompótovej šťavy+2 bal zlatého klasu a 2 PL kryštálového cukru na pudingové želé.Keby sa vám zdalo byť moc husté treba doliať šťavu alebo studenú vodu.Ale nemôže byť ani riedke samozrejme.Roládu som vložil do alobalom vystlanej formy. Zalial som ju s pudingovým želé.Dal som do chladničky musí tam byť aspoň 12 h aby tá želatina stuhla aj v niššie. ALOBAL SI DAJTE NA DVAKRÁT. LEPŠIE SA VÁM BUDE VYBERAŤ Z FORMY.A SPODOK ALOBALU SOM NECHAL NA SPODKU ROLÁDY. TAK TEN SOM NEVEDEL SÁM ODSTRÁNIŤ KEĎŽE ROLÁDA NEBOLA RIADNE STUHNUTÁ.Ja som s ňou hýbal už po štyroch hodinách keďže zajtra nebudem doma.
  8. A finálny výrobok .Suroviny a ingrediencie si tam môžete ľubovolne meniť. Mne išlo hlavne o ten technologický postup robil som to prvý krát. Koláč nie je moc sladký a chuťovo tiež nie je zlý.
  9. Roláda musí byť umiestnená v chladničke aspoň 12 hodín. Najlepšie cez noc.RIZIKO PRI VÝROBE JE MINIMÁLNE AKURÁT TIE JAHODY TAM NEMIEŠAJTE DO TOHO ŽELÉ PUDINGU AKO JA.PUSTIA ŠŤAVU žELATINE TO NEPROSPIEVA.! !
  10. PRAJEM DOBRÚ CHUŤ
  11. A túto tvarohovú tortu spravila moja polovička.Musím uznať že je mi veľkou konkurenciou.Porota rozhodne až večer budú to naše deti.
  12. Prierez torty