Zdravé raňajky
Autor receptu: angast
Máj je mesiac bryndze, ovčieho syra , žinčice , medvedieho cesnaku a lásky.
Postup
- Na zdravé raňajky si potrebujeme privstať. Dáme si budík na 8:03 .Stačí. Pretože kto skoro vstáva , sám sebe škodí. Vyberieme sa na salaš a cestou lesom si natrháme medvedí cesnak. (Dávame pozor aby neboli v blízkosti rôzne bobky a i. ) Na salaši
vytiahneme buteľku a pohostíme baču. Družne si pokecáme ako nám to ešte slúži
a poprosíme ho o syr a žinčicu. Potom svižne , ale pomaličky z nohy na nohu upaľujeme domov. Nechceme predsa dostať nejaký infarkt , alebo čo.
- Suroviny si rozložíme a zeleninu opláchneme tečúcou vodou . Syr, papriku. cesnak
si primerane pokrájame. Potom si premiešame syr s koreninami a pridáme zeleninu,
olivy a paradajky prekrojené na polovičky. Dáme chladiť. Zapíjame vychladenou
žinčicou , alebo ružovým vínkom.
- K zelenine dobre padne vychladená žinčica.