Zdravé raňajky

Autor receptu: angast

Máj je mesiac bryndze, ovčieho syra , žinčice , medvedieho cesnaku a lásky.

10 minút
príprava

Postup

  1. Na zdravé raňajky si potrebujeme privstať. Dáme si budík na 8:03 .Stačí. Pretože kto skoro vstáva , sám sebe škodí. Vyberieme sa na salaš a cestou lesom si natrháme medvedí cesnak. (Dávame pozor aby neboli v blízkosti rôzne bobky a i. ) Na salaši vytiahneme buteľku a pohostíme baču. Družne si pokecáme ako nám to ešte slúži a poprosíme ho o syr a žinčicu. Potom svižne , ale pomaličky z nohy na nohu upaľujeme domov. Nechceme predsa dostať nejaký infarkt , alebo čo.
  2. Suroviny si rozložíme a zeleninu opláchneme tečúcou vodou . Syr, papriku. cesnak si primerane pokrájame. Potom si premiešame syr s koreninami a pridáme zeleninu, olivy a paradajky prekrojené na polovičky. Dáme chladiť. Zapíjame vychladenou žinčicou , alebo ružovým vínkom.
  3. K zelenine dobre padne vychladená žinčica.