Zdravé makové guličky (fotorecept)
Autor receptu: valeri
Makové guľôčky proti anémii a stresu. Pokojne by sme ich mohli nazvať i "zdravou minerálovou bombou", lebo
obsahujú všetky dôležité látky na podporu výbornej krvotvorby. Vylepšíte si nimi nielen hladinu železa, ale i hladinu vápnika, ktorú len málokto z nás má v poriadku.Okrem železa sa mak vyznačuje i vysokým obsahom vápnika. V 100 g sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko a trikrát viac než syry. Uvidíme, čo na to moja anémia.
28 porcií |
25 minút príprava |
Postup
- hrozienka dobre prepláchneme v horúcej vode a pridáme k maku a orechom, prilejeme med a vidličkou vymiešame na hustú kašu.
- Potom mokrými rukami tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v strúhanom kokose a odložíme do chladničky.
- Tento recept sa mi dostal do rúk pri včerajšom surfovaní na internete, je zaujímavý a nakoľko mi nedávno zistili anémiu, hneď som ho vyskúšala.
Prikladám niektoré údaje z netu, ak to bude možné uverejniť.Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii
osteoporózy < http://www.fitcomplex.sk/clanky/ako-a-preco-vznika-osteoporoza
ochorenia z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda
charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho
liečivý vplyv na zdravotný stav vlasov http://www.fitcomplex.sk/clanky/ake-potraviny-miluju-krasne-a-leskle-vlasy nechtov http://www.fitcomplex.sk/clanky/trpite-slabymi-a-lamajucimi-sa-nechtami >a zubov.
Mak môžeme konzumovať denne, alebo každý druhý deň. Neexistuje ani jediná
zmienka o vedľajších škodlivých účinkoch zrelého kuchynského maku.
Používajte ho preto preventívne i liečebne.