Zdravé makové guličky (fotorecept)

Autor receptu: valeri

Makové guľôčky proti anémii a stresu. Pokojne by sme ich mohli nazvať i "zdravou minerálovou bombou", lebo obsahujú všetky dôležité látky na podporu výbornej krvotvorby. Vylepšíte si nimi nielen hladinu železa, ale i hladinu vápnika, ktorú len málokto z nás má v poriadku.Okrem železa sa mak vyznačuje i vysokým obsahom vápnika. V 100 g sa ho nachádza až 1400 miligramov, čo je najviac zo všetkých potravín. Je to dvanásťkrát viac ako má mlieko a trikrát viac než syry. Uvidíme, čo na to moja anémia.

28
porcií
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. hrozienka dobre prepláchneme v horúcej vode a pridáme k maku a orechom, prilejeme med a vidličkou vymiešame na hustú kašu.
  2. Potom mokrými rukami tvarujeme malé guličky, ktoré obalíme v strúhanom kokose a odložíme do chladničky.
  3. Tento recept sa mi dostal do rúk pri včerajšom surfovaní na internete, je zaujímavý a nakoľko mi nedávno zistili anémiu, hneď som ho vyskúšala. Prikladám niektoré údaje z netu, ak to bude možné uverejniť.Pravidelná konzumácia maku môže preto významne prispieť k prevencii osteoporózy < http://www.fitcomplex.sk/clanky/ako-a-preco-vznika-osteoporoza ochorenia z nedostatku vápnika, ktoré vo vyspelých krajinách nadobúda charakter epidémie. Mnohí ľudia tiež uvítajú upokojujúce účinky maku a jeho liečivý vplyv na zdravotný stav vlasov http://www.fitcomplex.sk/clanky/ake-potraviny-miluju-krasne-a-leskle-vlasy nechtov http://www.fitcomplex.sk/clanky/trpite-slabymi-a-lamajucimi-sa-nechtami >a zubov. Mak môžeme konzumovať denne, alebo každý druhý deň. Neexistuje ani jediná zmienka o vedľajších škodlivých účinkoch zrelého kuchynského maku. Používajte ho preto preventívne i liečebne.