Zdravá kuracia sviečková

Autor receptu: fitlife

Jednoduchá a rozhodne zdravšia forma tradičnej sviečkovej.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na menšie kocky, cibuľku na drobno. V hrnci opražíme cibuľu , pridáme zeleninu. Po chvíli pridáme korenie, soľ, zalejeme vriacou vodou a varíme kým zelenina nezmäkne. Odstavíme z ohňa a vyberieme korenie Rozmixujeme. Pridáme biely jogurt a necháme prevrieť.
  2. Kuracie prsia umyjeme a naporcujeme. Okoreníme soľou, mletým čiernym korením, paprikou a oregánom/tymiánom alebo podľa chuti. Grilovaciu panvicu potrieme trochou olivového oleja a prsia grilujeme asi 5-6 min. z každej strany. Podávame s uvarenými špaldovými vretienkami a ozdobíme petržlenovou vňaťou.