Zázvorníky s datľami

Autor receptu: mramar

Aj keď je tu už pár receptov na zázvorníky - toto je alternatíva s plnkou

30
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme cesto. Kto chce, môže pridať viac cukru, ale keďže je tam aj med, tak netreba. Ak chcete výraznejšiu chuť zázvoru, môžete dať aj viac. Datle vykôstkujeme, zalejeme na chvíľu horúcou vodou, aby zmäkli. Potom vodu zlejeme a datle rozmixujeme alebo pomelieme. Nemusí to byť úplne na jemno, nejaké tie kúsky v plnke nevadia. Cesto vyvaľkáme na doske a rozrežeme na menšie obdlžníčky, ktoré naplníme na okraj plnkou.
  2. Obdlžníčky dvakrát prehneme a kraje zlepíme.
  3. A už len upečieme do ružova - cca 10 minút podľa toho, komu ako pečie rúra. Nepotierame už ničím. Takto vyzerajú hotové.
  4. Kto chce, môže si ich ešte pofŕkať tmavou čokoládou - ale toto je zdravšia alternatíva, aby nás nehryzlo svedomie pri pojedaní vianočných zákuskov.