Slaný závin
Závin plnený brokolicou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú.* Stačí troška inak pripraviť jedlo a ajhľa, ono to chutí.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Ružičky brokolice krátko obvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
- Lístkové cesto vyvaľkáme na tenší obdĺžnik (asi 3-4 mm hrubý).
Potrieme ho paradajkovým pretlakom.
- Do stredu poukladáme plátky šunky.
- Na šunku nadrobíme Lučinu.
- Poslednou vrstvou budú poukladané ružičky brokolice.
- Z oboch strán prehneme cesto cez náplň a trocha pritlačíme aj z koncov.
- Preložíme na studenou vodou vypláchnutý plech (alebo papier na pečenie) a pečieme na 180 °C dozlata.
- Krájame na širšie kusy a podávame.