Slaný závin

Závin plnený brokolicou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú.* Stačí troška inak pripraviť jedlo a ajhľa, ono to chutí.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ružičky brokolice krátko obvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme na tenší obdĺžnik (asi 3-4 mm hrubý). Potrieme ho paradajkovým pretlakom.
  3. Do stredu poukladáme plátky šunky.
  4. Na šunku nadrobíme Lučinu.
  5. Poslednou vrstvou budú poukladané ružičky brokolice.
  6. Z oboch strán prehneme cesto cez náplň a trocha pritlačíme aj z koncov.
  7. Preložíme na studenou vodou vypláchnutý plech (alebo papier na pečenie) a pečieme na 180 °C dozlata.
  8. Krájame na širšie kusy a podávame.