Zaváraný baklažán
Zaváraný baklažán s paprikou so syrovými haluškami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Baklažány prekrojíme a vydlabeme stredy. Jemne nasolíme
a necháme odstáť. Červenú papriku pokvapkáme
olejom a posypeme cukrom a soľou. Dáme piecť pri
200 °C do rúry na 20 minút. Potom vyberieme, zastrekneme
vínnym octom a zakryjeme na 10 minút, aby sa
paprika sparila. Potom papriku zlúpneme z kože. Nasolený
baklažán osušíme a spolu s paprikou naukladáme do
pohárov. Zalejeme nálevom a sterilizujeme 20 minút pri
80 °C.
- Gnocchi: Zemiaky v šupke posypané hrubozrnnou soľou upečieme
domäkka. Potom ich ošúpeme a nastrúhame, necháme
vychladnúť. Zmiešame s vajíčkom, kurkumou, mandľovou
múkou a 2/3 hladkej múky, zvyšnú necháme na podsýpanie.
Vypracujeme cesto, z ktorého po častiach urobíme
valčeky, ktoré prekrajujeme na gnocchi. Tie odkladáme na
pomúčený plech. Hotové gnocchi varíme v slanej vode,
kým nevyplávajú na povrch, asi 2–3 minúty.
- Medzitým opražíme slaninu, k nej prihodíme na kocky
nakrájaný zaváraný baklažán a kapiu, zľahka opečieme
a zalejeme kokosovým mliekom, ktoré necháme chvíľu
redukovať. Do tejto zmesi vložíme uvarené gnocchi, pridáme
ovčí syr, zľahka premiešame a mierne varíme ešte
minútu, kým sa gnocchi pekne obalia omáčkou. Pridáme
baby špenát.
|