Zavárané uhorky ako ich robí Izka (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Nakladanie uhoriek je u mňa veľký deň..obyčajne robievam prvú časť, keď už je na záhradke všeličo...paprika, rajčiny,cibuľa,cukiny jeden deň a naraz...ostatné ako dorastajú a oberám každý tretí deň, pridám k nim to, čo práve na záhradke nájdem...rada kombinujem a robím pestré poháre..páčia sa mojej rodine a samozrejme aj chutia..

25
porcií
480 minút
príprava
7 minút
na 70 °C

Postup

  1. Bola som pozrieť uhorky, či už bude také množstvo na veľké nakladanie...nazbierala som za bedničku, okolo 10 kg.obrala som papriku baraní roh, našla som krásnu bielu cukinu aj zelenú, už som našla aj patizon, zelené rajčiny, veľa z nich nedávam, ale keď ich nájdeme v pohári sú vďačné,vybrala som si mrkvu, cibuľu, pozbierala kôpor aj listy zeleru a mohlo sa začať veľké umývanie..
  2. Uhorky veru treba poriadne vyumývať a po búrke boli aj dosť zablatené..
  3. Umyla som si poháre a pripravila všetko, aby som sa nemusela zdržiavať , že čosi chýba..očistila cibuľu, mrkvu a tú rada vykrajujem do tvaru kvetu...všetko som mala pripravené a mohlo sa začať...na dno 7 dl pohára dávam:3 krúžky cibule/ odkrojím po celej ploche/, potom dám 4 nové korenie,4 čierne celé korenie, 4 klinčeky, 1 bobkový list,kvet kôpru..a začnem ukladať uhorky...naložim spodnú časť a už potom zdobím,,,všetko pekne, aby to vyzeralo vábne..ozdobne dám medzi uhorky aj hrozienka, na vrch dám buď kôpor, ako bol aj na dne pohára, ak som na dno nedala, tak ukončím listom zeleru..
  4. Hotovo, všetko je naložené už aj s nálevom zaliate...nálev: na 4 litre vody som dala 1 liter octu,350g.cukor,100 g soli...akk máte radšej sladšie, nie je problém pridať cukor, treba ochutnať nálev...
  5. Všetky som zatvorila..niektoré sú na zakrúcanie, iné obyčajné na zatvorenie hlavou..dala som ich sterilizovať...na 70 st. iba 7 min..máme radi chrumkavé uhorky..
  6. Prvých 7 pohárov už vysterilizovaných...prajem dobrú chuť..