Zavárané mäso - Rosenberg
Autor receptu: kamen18
Takto pripravené mäso je veľmi vhodné na rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu alebo ako desiata alebo olovrant na turistické výlety.
Postup
- Mäso nakrájame na 2 cm pásiky a naložíme ho zmesou soli s rýchlosoľou v pomere jedna k jednej. Necháme jeden deň nažiť.
- Na druhý deň postrúhame na to muškátový orech.
Bravčové kožky rozvaríme tak, aby hmota mala konzistenciu ako glej.
- Do zaváracích pohárov najlepšie 3 dcl dáme na spodok kúsok rozvarenej kožky potom mäso a na vrch zasa kúsok kožky a úplne na vrch 1 kávovú lyžičku bravčovej masti. Pre spoľahlivé zavarenie je dobré používať nové viečka na poháre, pred tým treba dôkladne utrieť hrdlo pohára najlepšie utierkou namočenou v alpe alebo liehu z dôvodu odmastenia.
Zavárame v parnom hrnci 2 hodiny pri 100 stupňoch celzia.