Zavárané mäso - Rosenberg

Autor receptu: kamen18

Takto pripravené mäso je veľmi vhodné na rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu alebo ako desiata alebo olovrant na turistické výlety.

120 minút
príprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na 2 cm pásiky a naložíme ho zmesou soli s rýchlosoľou v pomere jedna k jednej. Necháme jeden deň nažiť.
  2. Na druhý deň postrúhame na to muškátový orech. Bravčové kožky rozvaríme tak, aby hmota mala konzistenciu ako glej.
  3. Do zaváracích pohárov najlepšie 3 dcl dáme na spodok kúsok rozvarenej kožky potom mäso a na vrch zasa kúsok kožky a úplne na vrch 1 kávovú lyžičku bravčovej masti. Pre spoľahlivé zavarenie je dobré používať nové viečka na poháre, pred tým treba dôkladne utrieť hrdlo pohára najlepšie utierkou namočenou v alpe alebo liehu z dôvodu odmastenia. Zavárame v parnom hrnci 2 hodiny pri 100 stupňoch celzia.