Zavárané čerešne (fotorecept)
	        Autor receptu: babkamt
	         
	        
	        Tento rok som zahájila zaváraciu sezónu čerešňami. V zime sa zíde na bublaninu. 
Manžela som vyzvala , aby mi pristavil rebrík. Ja som zatiaľ pripravila koše s tým , že 
mi aj on pomôže oberať. No to mi nehrozilo. Najprv ochkal , že si buchol hlavu , 
potom bol smädný.  Keď sa nevracal , išla som sa pozrieť  kde je. Spokojne si išiel 
sadnúť k televízoru a vyčkal , kým si sama naoberám.
Postup
- Obraté čerešne som odstopkovala.
 - Umyla som ich a pod vodou som ich odkôstkovala. Nechala som ich okvapkať. Potom som ich dala do sedemdecových fliaš. Do každej fľaše som pridala trochu kyseliny citrónovej a 3 pl cukru. Zaliala som ich studenou vodou. Zatvorila som fľaše.
 - Sterilizovala som ich v rúre. Na hlboký plech som naukladala poháre. Naliala som studenú vodu. Rúru som zapla na 150 stupňov. Keď začne voda vo fľaši vrieť, stiahnem  na 85 stupňov.
Čerešne sa sterilizujú  pri 85 stupňoch 20 minút.
 - Tuto je môj kamarát , ktorý dával na mňa pozor pod stromom , kým som obarala čerešne.