Zavárané čerešne (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento rok som zahájila zaváraciu sezónu čerešňami. V zime sa zíde na bublaninu. Manžela som vyzvala , aby mi pristavil rebrík. Ja som zatiaľ pripravila koše s tým , že mi aj on pomôže oberať. No to mi nehrozilo. Najprv ochkal , že si buchol hlavu , potom bol smädný. Keď sa nevracal , išla som sa pozrieť kde je. Spokojne si išiel sadnúť k televízoru a vyčkal , kým si sama naoberám.

20 minút
na 85 °C

Postup

  1. Obraté čerešne som odstopkovala.
  2. Umyla som ich a pod vodou som ich odkôstkovala. Nechala som ich okvapkať. Potom som ich dala do sedemdecových fliaš. Do každej fľaše som pridala trochu kyseliny citrónovej a 3 pl cukru. Zaliala som ich studenou vodou. Zatvorila som fľaše.
  3. Sterilizovala som ich v rúre. Na hlboký plech som naukladala poháre. Naliala som studenú vodu. Rúru som zapla na 150 stupňov. Keď začne voda vo fľaši vrieť, stiahnem na 85 stupňov. Čerešne sa sterilizujú pri 85 stupňoch 20 minút.
  4. Tuto je môj kamarát , ktorý dával na mňa pozor pod stromom , kým som obarala čerešne.