Zaváraná paprika (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Tento recept mám od kamarátky Otilky z obce Vlky , výbornej kuchárky a gazdiny.Máme svoju papriku , bola dozretá , tak neváham a zavarím. Recept je odskúšaný a nálev je dokonca pitný.

Postup

  1. vodu , ocot , cukor , tabletkový cukor , soľ , uvaríme , necháme vychladnúť, tento recept nálevu je na dvanásť v sedmičkových pohárov.
  2. Umyté papriky nakladáme (natlačíme) v surovom stave (neobvárame) do pohárov,do každého pohára dám dva strúčky cesnaku, môžu byť pokrájané na plátky, zopár čili papričiek (čili mám v kochlíku) ,do pohárov s paprikou , dám po 4 zrnká nové korenie, staré korenie , zalejem vychladnutým nálevom , dám sterilizovať na pol hodinu , ja sterilizujem v trúbe na plechu , kde nalejem vodu , málo po okraj,keď vidím , že v pohároch nálev bublá nechám chvíľu povariť , po vypnutí ohrevu nechám poháre v trúbe , ale keď som nedočkavá a chcem to mať za sebou , dám poháre do dresu , postupne pomaly v drese prilievam vodu od teplej až po studenú , treba dávať pozor , aby poháre nepopraskali. Ja som si na to zvykla , tak to robím , vrchnáky sa "scucnú" a mám istotu dobrej sterilizácie.
  3. Takto zavarené papriky sú chrumkavé , majú výbornú chuť a čo je zaujímavé , nálev je tiež osviežujúco pitný.