Zaváraná mrkva s ananásom (fotorecept)
Autor receptu: sidy55
V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som potrebovala nejako spracovať. Tak som sa rozhodla, že ju zavarím. Urobila som to na spôsob šalátu.
7 porcií |
40 minút príprava |
15 minút na 80 °C |
Postup
- Pripravíme si potrebné suroviny a očistíme.
- Mrkvu nastrúhame a ananás pokrájame na kolieska.
- Ananás pokrájame na malé kúsky.
- Citróny odšťavíme.
- Šťavu nalejeme na mrkvu a ananás a pridáme vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame
- Ak nie je dosť sladký, môžete pridať trochu cukru.
- Šalát vložíme do fliaš a na vrch pridáme trochu kyseliny citronovej na konzervovanie.
- Zaváraniny potom vysterilizujeme.
- Môžete ich konzumovať k hydine, alebo aj samotné ako kompót. Dobrú chuť.