Zaváraná mrkva s ananásom (fotorecept)

Autor receptu: sidy55

V záhradke sa mi urodilo dosť veľa mrkvy. Tú, ktorá nebola vhodná na uskladnenie som potrebovala nejako spracovať. Tak som sa rozhodla, že ju zavarím. Urobila som to na spôsob šalátu.

7
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny a očistíme.
  2. Mrkvu nastrúhame a ananás pokrájame na kolieska.
  3. Ananás pokrájame na malé kúsky.
  4. Citróny odšťavíme.
  5. Šťavu nalejeme na mrkvu a ananás a pridáme vanilkový cukor. Všetko spolu premiešame
  6. Ak nie je dosť sladký, môžete pridať trochu cukru.
  7. Šalát vložíme do fliaš a na vrch pridáme trochu kyseliny citronovej na konzervovanie.
  8. Zaváraniny potom vysterilizujeme.
  9. Môžete ich konzumovať k hydine, alebo aj samotné ako kompót. Dobrú chuť.