Zaváraná kápia (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Ponúkam svoj recept na zaváranu kapiu-papriku.@jerica,pri jednom zo svojíh receptov napísala,že opakovanie je matka múdrosti.V tomto prípade,čo sa týka zavárania má 100% pravdu.Pretože každa gazdinka ked príde čas závarania tak väčšinou sa rcp.opakujú a pri väčšom množstve vždy sa vraciame ku starým overeným receptom.Ja takto si opakujem už vyše tridsať rokov.Nechcem tým povedať,že neskúšam nové.

30-x minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapiu umyjeme a zbavíme jadierok,rozpolíme.
  2. Na dno pohára dáme 2 kolieska cibule,na to do plna uložíme nakrájanu na rezance kapiu. ja to robím tak,že polovicu narežem na rezance a polovicu naukladám naštvrťkovanu. Ked mám všetko naukladané vo fľaškách,tak dávam do každej fľašky 1 čl soli,1 pl cukru, 4 pepre,2 guličky nové korenie a tak do každej pridávam ocot.
  3. Potom každu jednú naplním vodou z vodovodu,tak asi 1 cm.od vrchu.
  4. Ked mám všetky fľaše ponapirvané,
  5. ...tak do každej kvapnem troška oleja.Tak asi za 1 čl. Dobré fľaše pozatváram a dám sterilizovať na 15 minút ,pri 90°C
  6. Po zasterilizovní ja vždycky takto poprevraciam fľaše horé dnom do vychladenia a mám istotu,že sú vička uchytené.
  7. Takto sterilizujem aj rôznofarebnú papriku.