Cviklovo-kapustová čalamáda

Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo pridať pár surovín a pochutnať si na vynikajúcom šaláte.

30 (+ odstátie) minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nálev: Uvaríme vodu, ocot, cukor a necháme vychladnúť.
  2. Cviklu varíme asi 1 hodinu, necháme ju vychladnúť, ošúpeme ju a na hrubo postrúhame.
  3. Kým sa varí cvikla, nastrúhame kapustu na strúhadle a cibuľu nakrájame na mesiačiky.
  4. Kapustu, cviklu, cibuľu premiešame a zalejeme studeným nálevom. Necháme stáť 24 hodín, občas premiešame.
  5. Na druhý deň naplníme do pohárov a sterilizujeme pri 90 °C 15 minút.
  6. Odložíme do špajze a máme kapustovo-cviklovú čalamádu.
  7. Druhý fantastický spôsob - šalát: Obsah pohára scedíme na sitku, pridáme natvrdo uvarené nakrájané vajíčka, salámu na pásiky a tatárku. Miesto tatárky môžeme dať kyslú smotanu. Spolu premiešame a pochúťka lepšia ako z bufetu je na stole. Už len čerstvý rožok k tomu, mňam.