Cviklovo-kapustová čalamáda
Zaváraná cvikla s kapustou - ako príloha aj ako šalát (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Najprv zavaríme a potom použijeme na 2 spôsoby. Otvoriť pohár a jesť ako prílohu, alebo pridať pár surovín a pochutnať si na vynikajúcom šaláte.
30 (+ odstátie) minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Nálev: Uvaríme vodu, ocot, cukor a necháme vychladnúť.
- Cviklu varíme asi 1 hodinu, necháme ju vychladnúť, ošúpeme ju a na hrubo postrúhame.
- Kým sa varí cvikla, nastrúhame kapustu na strúhadle a cibuľu nakrájame na mesiačiky.
- Kapustu, cviklu, cibuľu premiešame a zalejeme studeným nálevom. Necháme stáť 24 hodín, občas premiešame.
- Na druhý deň naplníme do pohárov a sterilizujeme pri 90 °C 15 minút.
- Odložíme do špajze a máme kapustovo-cviklovú čalamádu.
- Druhý fantastický spôsob - šalát: Obsah pohára scedíme na sitku, pridáme natvrdo uvarené nakrájané vajíčka, salámu na pásiky a tatárku. Miesto tatárky môžeme dať kyslú smotanu. Spolu premiešame a pochúťka lepšia ako z bufetu je na stole. Už len čerstvý rožok k tomu, mňam.