Zasnežené koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

9
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku, hnedý cukor, vanilku, perníkové korenie, soľ a sódu bikarbónu metličkou vymiešame. Konzervu kokosovlého mlieka (deň vopred ju dáme do chladničky, aby sa oddelila voda a tuhšia časť) otvoríme. Tuhšiu bielu časť lyžičkou opatrne vyberieme a odložíme bokom. Do cesta potrebujeme len kokosovú vodu - 1 hrnček. Ak jej ostalo málo, dolejeme vodou. Ku kokosovej vode pridáme olej a jablkový ocot a premiešame. Prilejeme do misy so suchými surovinami, premiešame a naplníme 9 košíčkov.
  2. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 20-25 minút.
  3. 100 gramov tuhšej časti kokosového mlieka zohrejeme. Keď sa na okrajoch hrnčeka začnú tvoriť bublinky odstavíme. Pridáme 130g horkej čokolády, necháme minútu postáť a potom metličkou dohladka vymiešame. Necháme mierne vychladnúť, zhustnúť.
  4. Do koláčikov vyhĺbime jamky a naplníme ich kokosovo čokoládovým krémom. Odložíme na chladné miesto.
  5. Zvyšnú časť tuhého kokosového mlieka vymiešame s lyžicou práškového cukru a vanilkou.
  6. Koláčiky potrieme bielym kokosovo vanilkovým krémom a vyváľame v strúhanom kokose. V strede spravíme zárez, do ktorého budeme vkladať stromčeky.
  7. Stromčeky "kreslíme" roztopenou čokoládou na fóliu alebo papier na pečenie. Ja som kreslila na euroobal, v ktorom som mala šablónu. Necháme úplne stuhnúť. Z lyžice práškového cukru a pár kvapiek citrónovej šťavy som spravila hustú polevu. Tou som ozdobila niektoré konáriky a posypala ich strúhaným kokosom. Prebytočný kokos strasieme.
  8. Zdobenie koláčikov som našla tu: http://notyourmommascookie.com/2012/12/let-it-snow-cupcakes/
  9. A ešte koláčik v reze.