Zásmažkové rezance

Autor receptu: arasidka

Pred pár dňami sme sa tu rozprávali o lacných a jednoduchých jedlách, a to v téme - čo navariť pred výplatou :) Jedným z takých jednoduchých a rýchlych jedál sú tieto rezance. Je to starý recept, ktorý poznali ešte naši prastarí rodičia, keď v ich chudobných chalúpkach bolo nejedenkrát ťažko nakŕmiť hladné krky.

Suroviny

Postup

  1. Rezance uvaríme klasickým spôsobom, scedíme a jemne omastíme .Očistený cesnak pripravíme tak, že ho pretlačíme do mištičky. Medzitým si do vhodnej panvičky nasypeme múku, jemne ju pokvapkáme olejom, alebo bravčovou masťou a pri nižšej teplote pomaly pražíme za stáleho miešania.Dávame pozor, aby sa múka nepripaľovala, ale postupne "chytala zlatistú farbu" . Keď náš nos zachytí príjemnú arómu opraženej múky, zoberieme pretlačený cesnak a pridáme ho do múky a ešte chvíľočku miešame, aby sa s ňou cesnak dobre zamiešal .
  2. A to je celý kumšt, lebo potom všetko nasypeme na rezance a pomaličky všetko spolu premiešame a ak treba i trochu prisolíme. A čo k tomu? Komu čo chutí, môže to byť čalamáda, kyslé uhorky,cvikla alebo čerstvý šalát. Jednoducho to, čo pred tou výplatou ešte doma zostalo :)
  3. Mám rada toto jedlo, lebo mi chutí a navyše aj krásne rozvoniava.