Zapekaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: bambulkaaa

Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a nic tym nepokazite vzdy mate tak troska inu chut :)

Postup

  1. Ocistime si karfiol a rozdelime si ho na male ruzicky, cuketu si z casti oskrabeme od supky a z casti nie nakrajame si ju na male kocky, tak isto si nakrajame na mensie kusky parky.
  2. Na panvicu si dame rozpustit trochu masla a oprazime si zvlast cuketu a aj parky (ak nemate radi parky tak si dajte sunku nakrajanu na rezance no tu neprazime ked som mala tak som davala aj oprazenu oravsku slaninku ta tomu da dobru chut no teraz som nemala) Karfiol si dame uvarit do hrnca s osolenou vodou do polemakka.
  3. Pokial sa nam vari karfiol nakrajame si petrzlenovu vnat ja som mala zelerovu, nastruhame si tristvrte syra na hrubsej strane struhadla na syr, smotanu na varenie si zmiesame v miske s vajickami, hl.mukou a detskou krupicou.
  4. Vsetko si to dame do vacsej misky pridame sol, vegetu a ml. cierne korenie. Vsetko si to spolu zmiesame. Pekac alebo zapekaciu misu si vymastime a vysypeme mukou a vylejeme si zmes do pekaca vrch si zarovname na vrch si postruhame na hrubsie zvysok syra a dame piect do rozohriatej rury na plno prvu polhodinu potom stiahneme ruru na tristvrte a nechame piect dalsiu pol hodinu, ked nam zacnu okraje chytat zlatistu farbu a v strede to mame pevne mame to upecene.
  5. Podavame to bud s hranolkami no dobre su aj varene zemiaky. Ja som dnes ku karfiolu urobila domacu tatarku lebo som zabudla kupit no vydarila sa mi a aj moc chutila :) Recept na tatarku sem davat nejdem lebo ich je tu dost... Prajem Vam dobru chut :)