Zapekané zemiaky s vajíčkom, klobáskou, syrom a smotanou

Autor receptu: kristtin

Slovenská klasika . Najlepšie chutí s kyslou uhorkou ;)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu očistených a nakrájných zemiakov. (ja ich krájam na kolieska) Nakrájame klobásku, vajíčko, nivu a poukladáme na zemiaky. Očistíme strúčik, alebo dva cesnaku a pretlačíme. Na strednú vrstvu poukladáme druhú polovicu zemiakov, posolíme a pokoreníme. Na vrch môžete ešte postrúhať trocha syra a dávame zapiecť na cca 30 minút .
  2. Po 30 minútach pekáč vytiahneme a vylejeme na zemiaky smotanu. Dáme ešte naspať zapiecť aspoň na 15 minút.
  3. Vyberieme, podávame, papáme :) Jednoduché, rýchle jedlo, v podstate si medzi zemiaky môžete nakrájať hocičo čo máte v chladničke ;) Či už to bude syr, mäso, alebo zelenina. Dobrú chuť a nezabudnite na uhorky !