Zapekané zemiaky s cesnakom

Autor receptu: dada777

Kto má rád zemiaky a cesnak, tak si na týchto zemiakoch určite pochutí. Zemiaky majú jemnú cesnakovú chuť a sú vhodné ako príloha, ja som ich pripravovala ku kurčaťu pečenému na soli. Recept je vhodný pre bezmliečnu diétu, vegetariánov a vegánov...ale i ostatných.

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 250 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska alebo polokolieska. Vo väčšom hrnci takto pripravené zemiaky dobre zmiešame s olejom, soľou a pretlačeným cesnakom.
  2. Zapekaciu misku potrieme olejom a uložíme do nej zemiaky. Odokryté zemiaky pečieme pri teplote 250°C, po 20 minútach ich zalejeme pripraveným rastlinným mliekom a pečieme ešte asi 20 minút. Podávame ako prílohu, dobrú chuť!